Varaa huone

Raahen Hovin tarina

Arvojamme ovat inhimillisyys, paikallisuus, ekologisuus ja perhearvot.

Tarinamme alkoi vuonna 1998, kun Raaheen perustettiin hotelli tarjoamaan ravintola-, majoitus- ja kokouspalveluja Raahen seutukuntaan.

Tarina

Raahen Hovin tarina alkoi vuonna 1998, kun Raaheen perustettiin hotelli tarjoamaan ravintola-, majoitus- ja kokouspalveluja Raahen seutukuntaan. Raahen Hovin 20-vuotisjuhlia vietettiin marraskuussa 2018 juhlatunnelmissa, missäs muualla kuin juuri uusitussa upeassa Brahe-kabinetissa. 

Raahen Hovin perusti aikanaan Hans Wohlrab, jolla on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura hotellibisneksessä. Eläkepäivien koittaessa hotellin uusi johtaja löytyikin yllättäen varsin läheltä, sillä puikkoihin tuli puolison poika Kari Haataja. Näin ravintola-hotellissa vallinnut perheyritysmäinen tunnelma konkretisoitui myös tältä osin. Kari on luotsannut Raahen Hovia 2010-luvulla monien muutosten läpi, sillä hotelli on laajentunut pariinkin otteeseen vastaamaan paremmin kasvanutta kysyntää.

Laajentumisista huolimatta Raahen Hovi on onnistunut säilyttämään lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Nykyisin hotelli palvelee jo kolmessa korttelissa, jotka on nimetty Hoville ominaiseen tapaan Herttuaksi, Paroniksi ja Ritariksi.
 

Uusi luku Hovin tarinaan vuonna 2023

Uusi luku kirjoitetaan Raahen Hovin tarinaan alkuvuodesta 2023, jolloin Hovi siirtyy uuden yrittäjän luotsattavaksi:

“Raahen Hovin tarina alkoi 1998, jolloin äitini Airi Haataja ja hänen miehensä Hans Wohlrab avasivat hotellin. Myöhemmin hotellia laajennettiin kolme kertaa vuosina 2008, 2010 ja 2017. Itse aloitin yrittäjänä 2012. Matka tähän päivään on ollut muistorikas, ehkä mieleen jää syvimmin korona-aika. Kävimme henkilökunnan kanssa taistelun ja voitimme sen. Hyvät asiat jäävät kuitenkin päällimmäisiksi. Haluankin kiittää mahtavia asiakkaitamme ja osaavaa henkilökuntaani sekä yhteistyökumppaneitamme. Raahen Hovin matka jatkuu.”

Kari Haataja
Raahen Hovin yrittäjä vuosina 2012–2023

 

”Karin eläköityminen ei aiheuta keskeytyksiä hotellin toimintoihin vaan kaikki jatkuu normaalisti tutun henkilökunnan toimesta. Itse hyppään lennosta mukaan vastaten yrittäjänä hotellin operatiivisesta johtamisesta ja Hovin hienon historian jatkumosta. Yhtiömme pyörittää kahta hotellia, joten sieltäkin saataneen etuja ja vahvuutta toiminnan eteenpäin viemiseen tulevaisuudessa.”

Kimmo Rossi
Raahen Hovin uusi vetäjä vuodesta 2023 alkaen

 

Tervetuloa mukaan vanhat ja uudet asiakkaat Raahen Hovin tarinaan! 

Raahen Hovi ulkoa

Hovi-perhe

Raahen Hovin arvomaailma nojaa henkilöstöön, perhehenkeen ja asiakkaisiin. Henkilöstö on Raahen Hovin tärkein voimavara ja tällä hetkellä Raahen Hovi työllistää yli 20 henkilöä. Me haluamme Raahen Hovissa olla hyvä ja haluttu työnantaja.
 

Raahen Hovin Hovi-perhe

Arvot

Arvojamme ovat inhimillisyys, paikallisuus, ekologisuus ja perhearvot. Arvomme näkyvät arjessa muun muassa siinä, että arvostamme aidosti työntekijöitämme, lajittelemme jätteet ja pyrimme vähentämään hävikkiä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme siihen, että olemme Raahen ja seutukunnan merkittävin, paras sekä arvostetuin hotelli ja ravintola. Haluamme olla mukana kaikissa elämäsi hetkissä.

Raahen Hovi arvot